Tekeekö mielesi herkullista meksikolaista salsaa? Näin niitä tehdään!

Kolme herkullista meksikolaista salsaa

Meksikossa on yksi varma asia: useimpien meksikolaisten mielestä heidän ruokansa ovat parhaimmillaan vain hyvän salsan kanssa.Sitä lisätään tacoihin, lämpimiin leipiin, keittoihin, pataruokiin ja salsoissa on todella runsaasti valinnanvaraa vaativimpaankin makuun.

Tässä on kolmen herkullisen salsan ohjeet miedosta tuliseen. Ne ovat helppoja valmistaa ja niillä saat ruokaasi erityisen säväyksen. Nyt vain kokeilemaan niitä. Nämä kaikki salsat tehdään kuivatuista chileistä. Chilit puhdistetaan ensin ja siemenet poistetaan, tässä työssä on hyvä käyttää käsineitä.

Mulato chili salsa (mieto)

Ainekset

5 mulato chiliä

½ sipulia

2½ dl kanalientä

kasvisöljyä

suolaa ja pippuria maun mukaan

Laita chilit 4 desilitraan kuumaa vettä pehmenemään, soseuta ne yhdessä sipulin kanssa ja paista tätä seosta öljyssä hetken aikaa. Lisää kanaliemi ja kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Mausta mielesi mukaan suolalla ja pippurilla.

Pasilla chili salsa (keskivahva)

Ainekset:

6 pasilla chiliä

100 g pilkottuja tomaatteja

3 rkl oliivioljyä

2 valkosipulin kynttä

¼ pilkottua sipulia

½ rkl suolaa

¼ rkl mustapippuria

Paista chilejä, valkosipulia ja sipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä 8 minuuttia, sekoittele koko ajan etteivät ne pala. Lisää tomaatit, tilkka vettä, suola ja pippuri ja anna seoksen kiehua 10 minuutin ajan. Soseuta ja tarjoile.

Arbol chili salsa (tulinen)

Ainekset:

5 arbol chiliä

2 pilkottua tomaattia

2 valkosipulin kynttä

½ rkl suolaa

1 rkl oliiviöljyä

Lämmitä oliiviöljy keskilämpöiseksi. Lisää chilit ja paista minuutin ajan. Lisää pilkotut tomaatit, valkosipuli ja suola. Paista ja sekoittele noin 8 minuuttia. Soseuta seos oikein hyvin ja tarjoile.

Seuraavista chileistä voidaan myös valmistaa hienoja salsoja: habanero, morita, guajillo ja cascabel.